Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Πρόταση κ. Λοβέρδου για προσφορά εθελοντικής εργασίας εκπαιδευτικών

Π. ΕΝ. Α. ΔΑΣΚΑΛΩΝ                                                                   
      ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΝΩΣΗ  ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ                                                         
     Δ/ΝΣΗ : Καυταντζόγλου 6                                              
     ΤΚ : 11144                                                                               
     ΤΗΛ :6974268120, 6973233385
     Email :penadask@gmail.com

ΘΕΜΑ: i) Πρόταση κ. Λοβέρδου για προσφορά εθελοντικής εργασίας εκπαιδευτικών
                 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες μιας σειράς αδιανόητων πρακτικών και απαράδεκτων δηλώσεων στο χώρο της εκπαίδευσης, δια στόματος του Υπουργού Παιδείας, κ. Λοβέρδου, διασπαστικών, στερούμενων νομικής ισχύος και αυτοαναιρούμενων πολλές φορές μεταξύ τους.
Πιο πρόσφατο περιστατικό οι πρωτοφανείς δηλώσεις του κ. Λοβέρδου όπου με έκπληξη παρακολουθήσαμε τις προτάσεις-σοκ για την κάλυψη 1.100 κενών στην εκπαίδευση με εθελοντική εργασία ανέργων συναδέλφων μας με αντάλλαγμα περισσότερα μόρια σε μελλοντική ενδεχόμενη πρόσληψη. Προτάσεις που τρομάζουν, όχι μόνο γιατί έρχονται από ένα μακρινό παρελθόν, αλλά και γιατί αυτό το παρελθόν σηματοδοτεί και προβάλλεται ως το άμεσο μέλλον που μας περιμένει.
Συγκεκριμένα αναφέρθηκε από τον υπουργό Παιδείας ότι : “Εγώ δεν ντρέπομαι να πω ότι θα προσφύγω στον εθελοντισμό. Τώρα τι είδους εθελοντισμός; Θα σας το πω όταν έχω την θετική επιλογή του συναρμόδιου Υπουργού, γιατί ακόμη δεν την έχω. Δεν ντρέπομαι να το πω..”                                                                                                            (σχετ. δελτίο τύπου ΥΠΑΙΘ 6/11/2014 http://www.minedu.gov.gr/grafeio-typoy-kai-dimosion-sxeseon-main/deltia-typoy-main/12452-06-11-14-o-y-real.html)

Θεωρούμε ότι ο κ. Λοβέρδος δεν είναι απλώς, μια ειδική περίπτωση υπουργού που με τις δηλώσεις του έρχεται να δυναμιτίσει το κλίμα και να δημιουργήσει έριδες ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, δεν είναι μια εξαίρεση. Αντίθετα, οι δηλώσεις του αποτελούν μια κραυγαλέα απεικόνιση της τραγικής κατάστασης που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση και του άμεσου μέλλοντος στο οποίο οδηγείται το Ελληνικό Δημόσιο στην εποχή του μνημονίου ΕΕ/ΔΝΤ.


Καλούμε τους ανέργους συναδέλφους μας να μην ανταποκριθούν στις παράλογες προτάσεις του κ. Λοβέρδου και τις συνθήκες ζούγκλας που προσπαθεί με κάθε τρόπο να επιβάλει, φορτώνοντας τις δικές του αδυναμίες και ευθύνες στις πλάτες των εκπαιδευτικών.
Καλούμε τους συναδέλφους να μη συμμετάσχουν σε κανένα άλλο εργασιακό καθεστώς εκτός του αναπληρωτή και υπονομεύσουν με τον τρόπο αυτό και το δικό τους εργασιακό μέλλον στην εκπαίδευση.
Η κερκόπορτα της υπαμειβόμενης ή μη αμειβόμενης εργασίας δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ανοίξει. 
Δε διαπραγματευόμαστε ούτε καν συζητάμε τους όρους της σφαγής του εργασιακού μας μέλλοντος.


Καλούμε τον κ. Λοβέρδο αντί να επιδίδεται σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς εντυπωσιασμούς, να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του για τα κλειστά Ολοήμερα τμήματα στα Δημοτικά, τα πληθωρικά πρωινά τμήματα, την υποστελεχωμένη Παράλληλη Στήριξη, τις τάξεις ΖΕΠ και να καταθέσει σοβαρές προτάσεις αντιμετώπισης της κατάστασης που ο ίδιος και οι προκάτοχοί του δημιούργησαν.                                                                                     Καλούμε τον κ. Λοβέρδο να ανακαλέσει άμεσα τις προσβλητικές για τους εκπαιδευτικούς δηλώσεις του και να παρέμβει ουσιαστικά για να μη συνεχιστεί το απαράδεκτο φαινόμενο 2 μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα χιλιάδες κενά στα σχολεία να παραμένουν ακάλυπτα.                                                                                                Θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμα της εργασίας και πλήρους μισθολογικής και ασφαλιστικής κάλυψης.

Απέναντι σε όλα αυτά, η απάντησή μας είναι μία:
Κάλυψη των κενών τώρα με μόνιμους, μαζικούς διορισμούς, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας σε όλους τους εκπαιδευτικούς
Δεν ανεχόμαστε τίποτα από όλα αυτά και θα τα πολεμήσουμε με κάθε τρόπο.



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                       Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΚΑΡΑΒΕΛΛΑΣ ΕΜΑΝΝΟΥΗΛ               ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.