Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής (1/12/2014)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
του Δ.Σ. ΣΕΠΕ Λιβαδειάς για τη συνάντηση με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής (1/12/2014)

Η αντιπροσωπεία Νηπιαγωγών παρουσίασε τις αδυναμίες και τα προβλήματα της συμπλήρωσης του εντύπου «Ενδεικτικός Προγραμματισμός για την Προσέγγιση των στόχων του Α.Π.Σ. (μέσω των οργανωμένων δραστηριοτήτων) – τριμηνιαίος».
Η Σχολική Σύμβουλος παρέμεινε στη θέση της για τη χρησιμότητα του τριμηνιαίου προγραμματισμού.
Εντούτοις, από τη συνάντηση - συζήτηση η αρχική εκτίμηση απαιτήσεων για τον τριμηνιαίο προγραμματισμό ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΕΙΤΑΙ:


1.       η δομή - μορφή του εντύπου του τριμηνιαίου προγραμματισμού που έχει δοθεί είναι ΜΟΝΟ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ και η ημερήσια αποτύπωση ανά οργανωμένη δραστηριότητα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
2.       η νηπιαγωγός μπορεί ευέλικτα να δημιουργήσει το δικός της τριμηνιαίο  προγραμματισμό (σε δομή, μορφή, περιεχόμενο) ώστε να αποτελεί για την ίδια χρήσιμο και λειτουργικό εργαλείο στο έργο της.Προϋπόθεση: η νηπιαγωγός να προγραμματίσει τον τριμηνιαίο συμπεριλαμβάνοντας όλους τους στόχους του ΔΕΠΠΣ/ΑΠΣ, κατανεμημένους ανά τρίμηνα (και ανά γνωστική περιοχή).
3.       ο τριμηνιαίος προγραμματισμός δεν αποτελεί αντικείμενο αξιολόγησης ή εξωτερικού ελέγχου, αλλά εργαλείο αυτοελέγχου και αυτοενίσχυσης και ως τέτοιο αντιμετωπίζεται.
4.       ο χαρακτήρας του εγχειρήματος του τριμηνιαίου προγραμματισμού (για το Β! τρίμηνο) είναι διερευνητικός και η εκτιμώμενη περίοδος υποβολής της δοκιμαστικής καταγραφής μετά από συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο, είναι η 10η  Ιανουαρίου 2015.


Από το Δ.Σ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.