Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2013

Καταργούνται οι άδειες των Γενικών Συνελεύσεων των εκπαιδευτικών

Οι Γενικές Συνελεύσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εκπαιδευτικών, θα πρέπει να πραγματοποιούνται εκτός χρόνου απασχόλησης.
Αυτή τη ρητή εντολή δίνει εγγράφως στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο υφυπουργός Παιδείας Σ. Κεδίκογλου,επικαλούμενος το συμφέρον των μαθητών, την ανάγκη της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων και τις διατάξεις του άρθρου 16 παρ. 3 του Ν. 1264/1982, ( ΦΕΚ 79 τ. Α΄ ), που ορίζουν:
«Οι τακτικές ή έκτακτες Συνελεύσεις της πιο αντιπροσωπευτικής συνδικαλιστικής οργάνωσης συνέρχονται εκτός χρόνου απασχόλησης…..».
Από αύριο λοιπόν όλα θα λειτουργούν ρολόι στην εκπαίδευση. Μικρολεπτομέρειες, όπως το ότι ακόμα υπάρχουν κενά στην εκπαίδευση, ότι ακόμα γίνονται τοποθετήσεις ειδικοτήτων, ότι οι αποσπασμένοι δεν μπορούν να φύγουν γιατί δεν υπάρχουν αντικαταστάτες, ότι τα σχολεία καλούνται να λειτουργήσουν με ελάχιστα χρήματα, ότι στα Ε.Α.Ε.Π. έχει αλλάξει πάμπολλες φορές το πρόγραμμα και τόσα άλλα δεν επηρεάζουν καθόλου την "εύρυθμη λειτουργία των σχολείων". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.