Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2013

"ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ"

Σε αλλαγές στον τρόπο χορήγησης των αναρρωτικών αδειών σε ό,τι αφορά τους εκπαιδευτικούς προσανατολίζεται το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως είπε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου.

Αλλαγές σε αναρρωτικές άδειες

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Β. Κεγκέρογλου, αναμένεται άμεσα η σχετική πρωτοβουλία, η οποία θα οδηγήσει και στην αλλαγή του ισχύοντος καθεστώτος των υγειονομικών επιτροπών (με στροφή προς τα δημόσια νοσοκομεία) που είναι αρμόδιες να χορηγούν τις αναρρωτικές άδειες και συγκροτούνται συχνά έπειτα από πολύ καιρό από τη στιγμή που κατατίθεται το σχετικό αίτημα του ενδιαφερόμενου εκπαιδευτικού.
Στόχος
Επίσης, γίνεται προσπάθεια ώστε να αποκλειστούν φαινόμενα καταχρηστικής άσκησης του δικαιώματος των αδειών, όπως σε περιπτώσεις επαπειλούμενης κύησης κ.λπ. Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι, όπως τόνισε ο κ. Παπαθεοδώρου, «να υπάρξει ένας εξορθολογισμός του συστήματος χορήγησης αδειών», ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί. «Πρέπει να πούμε αλήθειες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.