Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΦΑΠΑΞ-ΑΔΕΔΥ-


ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.:244/17-6-2013

Σε συνέχεια σειράς ερωτημάτων, που δεχόμαστε σχετικά με το θέμα της περικοπής του εφάπαξ και των ενεργειών, στις οποίες δικαιούται να προβεί ο κάθε υπάλληλος, σας ενημερώνουμε για τα κάτωθι:
1) Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. έχει ήδη αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, υπόδειγμα προσφυγής σχετικά με τις περικοπές του εφάπαξ, το οποίο μπορεί ο κάθε δικαιούχος να υποβάλλει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου συμπληρώνοντας απλά τα στοιχεία του. Η εν λόγω προσφυγή –ένσταση κατατίθεται εντός τριών μηνών από τη λήψη της απόφασης χορήγησης του εφάπαξ και όπως γνωρίζουμε μέχρι σήμερα θα λάβει αρνητική απάντηση από το Ταμείο, πράγμα απολύτως αναμενόμενο.

2) Μετά την παραλαβή της αρνητικής απόφασης, ο κάθε δικαιούχος μπορεί εντός δύο μηνών να προβεί στην υποβολή προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας την ακύρωση της απάντησης του ταμείου και την καταβολή του πλήρους ποσού του εφάπαξ. Τα βασικά επιχειρήματα της εν λόγω προσφυγής έχουν ήδη παρουσιαστεί στο κείμενο της ενστάσεως, που έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα μας. Τονίζεται, ότι για το διάστημα από 1/7/2013 μέχρι και 15/9/2013 αναστέλλονται οι δικαστικές προθεσμίες.
3) Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και για εκείνους, που είτε έχασαν την τρίμηνη προθεσμία για υποβολή της ενστάσεως είτε έχασαν την προθεσμία των δύο μηνών από την παραλαβή της απάντησης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου είτε δεν επιθυμούν να κινηθούν, λόγω κόστους, σε επίπεδο προσφυγής, δικαιούνται να προσφύγουν εντός 2 ετών στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, υποβάλλοντας ομαδικά δικόγραφο αγωγής, που επιφέρει τα ίδια έννομα αποτελέσματα, διεκδικείται δηλαδή το υπόλοιπο του ποσού του εφάπαξ που περικόπηκε εξαιτίας των μνημονιακών νόμων. 



Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2
105 57 ΑΘΗΝΑ
Τηλ 213.16.16.900
Fax 2103246165
Emailadedy@adedy.gr,
             adedy1@adedy.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.