Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

''Κάθε πέρσι και καλύτερα ή να οι τρόποι για να διαλύσετε τη δημόσια εκπαίδευση'' των Τραμπάκουλου Ηλία και Ασημάκη Θύμιου


Μπήκε ο Αύγουστος και βρήκε την εκπαίδευση λαβωμένη. Διαθεσιμότητες- απολύσεις για χιλιάδες εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας και για τους σχολικούς φύλακες. Και έπεται η συνέχεια...
Μέσα σε ένα τέτοιο αυταρχικό και ζοφερό περιβάλλον το Υπουργείο ή βρίσκεται σε θερινή ραστώνη ή- το χειρότερο και το πιθανότερο- έχει κάποιους λόγους να καθυστερεί όλες τις υπηρεσιακές μεταβολές ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.
Ακόμη δεν έχει βγει η εγκύκλιος για αιτήσεις των αναπλητρωτών. Μπορούμε να φανταστούμε πότε θα γίνουν οι προσλήψεις και πόσες θα είναι. Γιατί τέτοια καθυστέρηση; Όταν ήταν να περάσει από τη Βουλή η τροπολογία που αφορούσε τη διαθεσιμότητα των 255 επιπλέον εκπ/κών που είχαν μεταπτυχιακά ο Υπουργός μας την κατέθεσε και η δικομματική πλειοψηφία την ψήφισε εντός 24ώρου. Θα πείτε άλλο το υφιστάμενο δημόσιο σχολείο και άλλο η προϊσταμένη τρόικα.
Οι αιρετοί του ΚΥΣΠΕ μας πληροφορούν- αν και το ψυχανεμιζόμασταν- ότι οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ θα ξεκινήσουν μετά τις 20 Αυγούστου. Καταλαβαίνετε πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία, πότε θα ψηφιστεί από τον υπουργό, πότε θα ανακοινωθούν, πότε θα κάνουν αιτήσεις στις Διευθύνσεις, πότε θα αναλάβουν υπηρεσία. Ραντεβού τον Οκτώβρη. Αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τη βελτίωση της δημόσιας διοίκησης και την ομαλή λειτουργία των σχολείων τορπιλίζουν διαδικασίες και θεσμούς. Άλλωστε, δεν αφορά τα δικά τους παιδιά το ζήτημα. Αν λάβουμε υπόψη μας ότι οι αποσπάσεις θα είναι πολύ λιγότερες από τις συνηθισμένες κάτι μας λέει ότι θα ζήσουμε δράματα. Συναδέλφισσες που, για χρόνια, έπαιρναν απόσπαση να πρέπει να οργανωθούν εκτός οικογενειακής εστίας με 2-3 παιδιά ανά χείρας.
Τα σχολεία διευρυμένου ωραρίου (ΕΑΕΠ) έγιναν στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας 16. Επειδή οι προσλήψεις αναπληρωτών ειδικοτήτων στα σχολεία αυτά γίνονται μέσω ΕΣΠΑ θα προτιμηθούν- πιθανότατα- αναπληρωτές στα ΕΑΕΠ και θα υπάρξει εμπλοκή με τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής και Αγγλικής Γλώσσας. Προβλέπεται να εργάζονται μόνιμοι με πολλά χρόνια υπηρεσίας σε χωριά και να επωμίζονται το κόστος της μετακίνησης. Αυτό, σε συνδυασμό με τους μειωμένους μισθούς και τις αυξημένες φορολογίες, είναι ένα θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει και το ΠΥΣΠΕ του νομού μας. 
Μεγάλη εκκρεμότητα αποτελεί και η πρόθεση του Υπουργείου για τις μετατάξεις από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια. Κάποιοι έχουν κάνει αιτήσεις, υπάρχει το ΦΕΚ ίδρυσης οργανικών θέσεων ειδικοτήτων και αναμένεται η τοποθέτησή τους από το Υπουργείο. Υπάρχει, όμως, εμπλοκή μιας και μιλάνε και για άλλες 5000 υποχρεωτικές μετατάξεις καθηγητών στην Πρωτοβάθμια. Πότε θα λυθούν αυτά τα ζητήματα;
Με αυτά τα δεδομένα θεωρούμε ότι η επόμενη σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με πολλά προβλήματα και την ευθύνη θα την έχει αποκλειστικά η Πολιτεία. Φυσικά τα λάθη, οι παραλείψεις και οι παρενέργειες όλων των παραπάνω θα "περάσουν" και στο ΠΥΣΠΕ Βοιωτίας. Θα έχει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των σχολικών μονάδων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών σε πολύ μικρό χρόνο και με ελλείψεις προσωπικού, όπως όλα δείχνουν. 
Η δική μας προσπάθεια στο υπηρεσιακό συμβούλιο θα έχει ως στόχο την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των συναδέλφων. 
Πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι, να διεκδικούμε τα δικαιώματά μας και να αγωνιζόμαστε για το δίκαιο των αιτημάτων μας μέσα από τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε., τους Συλλόγους διδασκόντων των σχολείων μας και όλους τους κοινωνικούς αγώνες που θα αναπτύσσονται και θα δυναμώνουν όσο σημαία των κυβερνώντων γίνεται η βαρβαρότητα και η αδικία.
Υ.Γ. 19-23 Αυγούστου δεν ξεχνάμε να κάνουμε δηλώσεις τοποθέτησης και αιτήσεις απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ
τηλ. επικοινωνίας ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ: 6932211828 και 6973865876 (what's up)
ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΘΥΜΙΟΣ: 6942944386

των Τραμπάκουλου Ηλία και Ασημάκη Θύμιου, 
αιρετού και αναπληρωματικού αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Βοιωτίας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.