Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2014

Η ΔΟΕ για τις πληρωμές των αναπληρωτών ΕΣΠΑ και τον έλεγχο νομιμότητας πτυχίων

  Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας ζητά τα αυτονόητα: Έπειτα από τις διαμαρτυρίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. και συναδέλφων μας που εργάζονται στα σχολεία μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ, ότι δεν έχουν λάβει το μισθό τους από 20 Δεκεμβρίου αλλά και τις «απαντήσεις» που έλαβαν από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Παιδείας,  πως   «γίνονται προσπάθειες για να βρεθεί σύντομα λύση  και ότι πρέπει οι συνάδελφοι να κάνουν υπομονή τουλάχιστον μέχρι το τέλος της άλλης βδομάδας», το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.: Τονίζει ότι είναι απαράδεκτο, ιδιαίτερα, στη σημερινή οικονομική συγκυρία,  την οποία οι νέοι συνάδελφοί μας βιώνουν με το χειρότερο τρόπο, να μένουν απλήρωτοι και να βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο αφού δεν μπορούν να ανταποκριθούν σε
βασικές ανάγκες και υποχρεώσεις (ενοίκιο ,  μετακίνηση  προς σχολικές  μονάδες…) Καλεί το Υπουργείο Παιδείας να μην κωλυσιεργεί, να διεκπεραιώνει εγκαίρως τα σχετικά έγγραφα και να προχωρά στις ανάλογες ενέργειες ώστε να πληρώνονται  άμεσα οι συνάδελφοί μας χωρίς καθυστέρηση. 

Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει  να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους συναδέλφους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς ΕΣΠΑ.
Έλεγχος νομιμότητας πτυχίων   Στις 16-12-2013, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης όρισε πως «Οι αρμόδιοι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Διοικητικού / Προσωπικού των Υπηρεσιών, καλούνται εντός τριών (3) μηνών να ελέγξουν τη νομιμότητα πρόσληψης/μετάταξηςκαι μετατροπής της εργασιακής σχέσης σε αορίστου χρόνου των υπαλλήλων». Στις 21-1-2012, το Υπουργείο Παιδείας, καλεί με έγγραφό του τις Περιφερειακές Διευθύνσεις και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να προβούν άμεσα στο σχετικό έλεγχο καθιστώντας τους Διευθυντές των σχολείων υπεύθυνους για την
ενυπόγραφη ενημέρωση των εκπαιδευτικών. Αυτό, όμως, που στην πράξη συμβαίνει είναι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να έχουν αναθέσει όλο το φόρτο της συγκέντρωσης, επικύρωσης και ελέγχου των τίτλων στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων και να βάζουν τους εκπαιδευτικούς σε μια διαδικασία να προσκομίζουν για μια ακόμη φορά στην υπηρεσία, τίτλους που έχουν καταθέσει ήδη (εκτός αν θεωρείται ότι όταν τους προσκόμισαν οι υπηρεσίες έκαναν πλημμελή έλεγχο).

Οι διευθυντές των σχολείων, δίχως καμία γραμματειακή υποστήριξη, είναι ήδη επιφορτισμένοι με τη διεκπεραίωση απίστευτου όγκου υπηρεσιακής και μη ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (αφού το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο δεν προχωρά σε ένα στοιχειώδες, έστω, φιλτράρισμα των εγγράφων που ο οποιοσδήποτε στέλνει στα σχολεία) και με το τεράστιο σε όγκο, εργατοώρες και ευθύνη έργο της καταχώρησης των στοιχείων στην πλατφόρμα my school,  μια απίστευτη γραφειοκρατική διαδικασία που τους υποχρεώνει να δαπανούν πάρα πολλές ώρες προσωπικού – οικογενειακού χρόνου δίχως, φυσικά, καμία αμοιβή. Είναι σαφές ότι δεν προκύπτει από τις εγκυκλίους τόσο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης όσο και του Υπουργείου Παιδείας ότι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων θα πρέπει να επιφορτιστούν και με αυτή την ευθύνη. Αυτός άλλωστε είναι, προφανώς, και ο λόγος που οδήγησε το Υπουργείο Παιδείας στο να ζητήσει η διαδικασία να ολοκληρωθεί σε οκτώ (8) αντί τρεις (3) μήνες. Είναι, επίσης, σαφές ότι η όλη διαδικασία δεν παρέχει εγγυήσεις ουσιαστικού ελέγχου και εντοπισμού πλαστών τίτλων, θέμα που η Δ.Ο.Ε. έχει αναδείξει με παρεμβάσεις και ανακοινώσεις της. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να δώσει άμεσα εντολή στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αποσύρουν τις εντολές που έχουν αποστείλει στις σχολικές μονάδες. Ο  έλεγχος θα πρέπει να διενεργηθεί από το Υπουργείο και τις Διευθύνσεις με βάση  τα έγγραφα που υπάρχουν στους προσωπικούς φακέλους των εκπαιδευτικών αφού οι φάκελοι μας βρίσκονται στην υπηρεσία. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί σε κάποιο φάκελο έλλειψη των επιστημονικών προσόντων διορισμού ή μετέπειτα εξέλιξης, τότε μόνο να ζητηθούν από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό, όπως θα πρέπει να ζητηθούν νέοι τίτλοι που δεν υπάρχουν στην υπηρεσία.

http://xenesglosses.eu/2014/02/i-doe-gia-tis-pliromes-ton-anapliroton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.