Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

''Εκδηλώσεις εορτασμού Μνήμης Λάμπρου Κατσώνη (22 – 23 Μαρτίου 2014) – Ξεναγήσεις μαθητών στην αίθουσα Λάμπρου Κατσώνη του Ιστορικού & Εθνολογικού Μουσείου''

          ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
               ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
              ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ
         ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ             
 Λιβαδειά, 5 Μαρτίου 2014//Α.Π.: 6894

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Λεβαδέων σε συνεργασία με το Σύλλογο Λεβαδέων «Λάμπρος Κατσώνης» έχουν θεσμοθετήσει την πραγματοποίηση εκδηλώσεων εορτασμού Μνήμης Λάμπρου Κατσώνη. 
Ο πρώτος θεσμοθετημένος εορτασμός πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο χρόνο, ενώ οι φετινές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το χρονικό διάστημα 22 – 23 Μαρτίου 2014 και θα περιλαμβάνουν ομιλία του προέδρου του Συλλόγου Λεβαδέων «Λάμπρος Κατσώνης» και ξεναγήσεις στην αίθουσα Λάμπρου Κατσώνη στο Ιστορικό & Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς (σύντομα θα σας αποσταλεί αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων).

Ο Δήμος Λεβαδέων επιθυμώντας να συμβάλλει στην προσπάθεια ανάδειξης της σπουδαίας πολεμικής δράσης και της ξεχωριστής προσωπικότητας του Λιβαδείτη αγωνιστή που δίκαια χαρακτηρίστηκε ως πρόδρομος της ελληνικής απελευθερωτικής Επανάστασης του 1821 και για να γνωρίσει η νεολαία της πόλης μας τον σπουδαίο Λιβαδείτη θαλασσομάχο, διοργανώνει σειρά ειδικών ξεναγήσεων για τους μαθητές της Α’βάθμιας  και Β’βάθμιας εκπαίδευσης στην αίθουσα Λάμπρου Κατσώνη στο Ιστορικό & Εθνολογικό Μουσείο Λιβαδειάς.
Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε όπως σταθείτε αρωγός στην προσπάθεια μας, ενημερώνοντας τους Δ/ντες των Σχολείων αρμοδιότητος σας και τους Προέδρους των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων για τις ειδικές ξεναγήσεις και να παροτρύνετε τους μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτές.  Παρακαλούμε να ενημερωθούν και τα Νηπιαγωγεία της πόλης που επιθυμούν να επισκεφτούν το Μουσείο.     
Οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται από τη Δευτέρα 10 Μαρτίου – Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 (εκτός σαββατοκύριακα) και ώρες 09:00 – 13:00.  Για τον καλύτερο προγραμματισμό των ξεναγήσεων των σχολείων παρακαλούμε οι ενδιαφερόμενοι Διευθυντές  - εκπαιδευτικοί να επικοινωνούν στο τηλ. 22613-50812, κ. Ανδρέας Σταματάκης.
Στο τέλος της ξενάγησης οι μαθητές θα συμπληρώνουν ερωτηματολόγια με απλές ερωτήσεις που θα αφορούν στη δράση και τη ζωή του Λάμπρου Κατσώνη, τα οποία θα συγκεντρωθούν και θα κληρωθούν τρεις τυχεροί μαθητές ή μαθήτριες (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) και οι οποίοι θα κερδίσουν από ένα βιβλίο για τον Λάμπρο Κατσώνη.   Η απονομή των βιβλίων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στο Συνεδριακό Κέντρο «Χρήστος Παλαιολόγος» μετά το πέρας των ομιλιών.
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία και παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση.

                                                                                                Με εκτίμηση
                                                                                                                                                                                                Ο Αντιδήμαρχος Λεβαδέων
                                                                                                  
                    Αργύρης Σταματίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.