Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΡΑΤΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΝ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Ο αιρετός του κλάδου στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. Δημήτρης Μπράτης ενημερώνει ότι οι αναπληρωτές Ε.Σ.Π.Α. δεν εξαιρούνται από τις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση.

"Δεν γνωρίζω πώς προέκυψε το ερώτημα αν οι αναπληρωτές Ε.Σ.Π.Α. συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας για την αυτοαξιολόγηση
Οι αναπληρωτές, είτε είναι μέσω Ε.Σ.Π.Α., είτε είναι κρατικού προϋπολογισμού, είναι μέλη των συλλόγων διδασκόντων των σχολείων με όλα τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή τους την ιδιότητα. Γι' αυτό το λόγο και δεν εξαιρούνται από τις ομάδες εργασίας, αν φυσικά τους ορίσει ο "επιστρατευμένος" επί της ουσίας Δ/ντής, σύμφωνα με την απόφαση της Δ.Ο.Ε.
Κι επειδή θέλω να ενημερώνω υπεύθυνα τους συναδέλφους τα όσα κυκλοφορούν πως η αυτοαξιολόγηση είναι διοικητικό έργο, και δήθεν οι αναπληρωτές Ε.Σ.Π.Α. απαλλάσσονται από αυτό,δεν ισχύουν.
Επαναλαμβάνω, βέβαια,εφόσον τους ορίσουν οι Δ/ντές των σχολείων.Γιατί κανείς Δ/ντής δεν είναι υποχρεωμένος να ορίσει όλους τους συναδέλφους στις ομάδες.

Προσπαθώ συνάδελφοι να σας ενημερώνω έγκυρα και υπεύθυνα. Γι αυτό πριν γράψω αυτά που έγραψα για το αν οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν μέσω του Ε.Σ.Π.Α.,συμμετέχουν στις ομάδες εργασίας ζήτησα και είδα τι γράφει η σύμβασή τους και μίλησα με τον προϊστάμενο της Ε.Υ.Ε. για να το διασταυρώσω.
Η σύμβαση που υπέγραψαν οι 7.700 συνάδελφοι της Π.Ε, μέσω Ε.Σ.Π.Α., σε κανένα σημείο της δεν αναφέρει ότι απαλλάσσονται από διοικητικό έργο. Απαλλαγή υπάρχει μόνο για μερικούς συναδέλφους της β/θμιας που προσλήφθηκαν για συγκεκριμένο έργο (περίπου 1200), επειδή συμπληρώνουν ερωτηματολόγια. Αυτό αναφέρεται ρητά στη σύμβασή τους.
Η υπεύθυνη ενημέρωση συνάδελφοι απαιτεί κόπο αλλά είναι υποχρέωση των εκλεγμένων. Θυμίζω τον πανικό που είχε δημιουργηθεί από κάποιους πέρυσι για τα σεμινάρια Ειδικής Αγωγής που θα μετρούσαν ως προϋπηρεσία και για τις προσλήψεις νηπιαγωγών που θα γινόταν φέτος από τον Ο.Α.Ε.Δ που φυσικά δεν έγιναν ποτέ, επειδή ήταν αντισυνταγματικό όπως σας είχα ενημερώσει.
Προσωπικά έτσι αντιλαμβάνομαι την ενημέρωση των συναδέλφων μου κι έτσι θα συνεχίσω.Απλά επισημαίνω για μια ακόμη φορά να προσέχετε ποιους εμπιστεύεστε και να διασταυρώνετε τις πληροφορίες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.