Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

''Συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ Λιβαδειάς με τη σχολική σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής.''

Το Δ.Σ. του Συλλόγου έπειτα από αιτιάσεις συναδέλφων πήρε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τη σχολική σύμβουλο  της 29ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής Ν.Βοιωτίας, 
κυρία Μπασαγιάννη Ελευθερία. 
Η συνάντηση έγινε την Πέμπτη 9-10-2014 στο γραφείο της στη Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Βοιωτίας και είχε διάρκεια 75 λεπτών.

Μεταφέρθηκε στην κυρία Μπασαγιάννη το κλίμα δυσαρέσκειας που εκφράστηκε στο Δ.Σ. του Συλλόγου από πολλούς συναδέλφους σχετικά με επιτακτικές και γραφειοκρατικού τύπου απαιτήσεις της και εκφράστηκαν στην κυρία σύμβουλο οι επιφυλάξεις για το κατά πόσο η επιβάρυνση του έργου των εκπαιδευτικών με επιπλέον υποχρεώσεις γραφειοκρατικού χαρακτήρα, είναι αυτό που πραγματικά θα βελτιώσει θεαματικά την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου.

Η κυρία Μπασαγιάννη εξέφρασε την άποψη ότι η ίδια δεν διαπιστώνει κλίμα αντίδρασης και δυσαρέσκειας-κάθε άλλο μάλιστα, και τόνισε την ανάγκη να γίνει πιο οργανωτική η δουλειά των συναδέλφων νηπιαγωγών ως προϋπόθεση για την ορθή εφαρμογή του αναλυτικού προγράμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι οι όποιες απαιτήσεις της δε συνδυάζονται κατά κανέναν τρόπο με οποιασδήποτε μορφής αξιολόγηση.

Επισημάνθηκε επιπλέον στην κυρία σύμβουλο, ότι οι εκπαιδευτικοί της τάξης είναι συνάδελφοι επιστημονικά καταρτισμένοι, και δε πρέπει να αντιμετωπίζονται ως …πρωτοετείς φοιτητές ούτε βέβαια να γίνονται δέκτες προσβλητικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών….

Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη για δημιουργία αποδοτικού, οργανωτικού κλίματος που θα διασφαλίζει ένα πνεύμα, επικοινωνίας, συνεργασίας, παραδειγματικής αποτελεσματικότητας και κατανόησης, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της χρονικής συγκυρίας, τις απαιτήσεις αλλά και τις δυνατότητες.

Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη μιας σειράς συναντήσεων που θα ακολουθήσουν και με τις άλλες σχολικές συμβούλους της περιοχής.


To Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.