Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΣΕΠΕ Λιβαδειάς για τα κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία


 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση :   Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς
Πεσόντων Μαχητών 15
                           32100  Λιβαδειά
http://sepelivadeias.blogspot.gr 
                                                        Λιβαδειά,  2-10-2015


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Βρισκόμαστε ήδη είκοσι μέρες μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στα σχολεία τα κενά παραμένουν σημαντικά, δημιουργώντας προβλήματα στη λειτουργία τους.
Συγκεκριμένα, σε επίπεδο νομού Βοιωτίας τα κενά σε δασκάλους είναι 60, σε δασκάλους ειδικής αγωγής 34, σε νηπιαγωγούς 17, σε νηπιαγωγούς ειδικής αγωγής 13, σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων 50 και σε εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης φτάνουν τα 41. 
Οι προσλήψεις αναπληρωτών γίνονται με το σταγονόμετρο και εξαιρετικά καθυστερημένα, μετά και από  την απαράδεκτη τακτική της  κυβέρνησης φέτος, να καλέσει τους εν λόγω συναδέλφους να ‘ξανακάνουν’ τις αιτήσεις τους μέσα στον Σεπτέμβρη (!!), μήνα που θα έπρεπε ήδη να βρίσκονται στα σχολεία.
Η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει ότι η νέα συγκυβέρνηση αποτελεί  συνέχεια των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο της υποβάθμισης της Δημόσιας Παιδείας, σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.
Συνεχίζονται οι πολιτικές που ευθυγραμμίζονται με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο χώρο της Παιδείας, με σχολεία - πάρκινγκ παιδιών, με εκπαιδευτικούς – λάστιχο και μόρφωση ταξικών διακρίσεων. Εξάλλου, στο 3ο Μνημόνιο που αποτελεί και το βασικό πρόγραμμα της συγκυβέρνησης προβλέπεται «Εξορθολογισμός του κόστους της εκπαίδευσης», δηλαδή περισσεύουν χρήματα από τη Δημόσια Εκπαίδευση και πρέπει να περικοπούν!!
Καλούμε όλους τους συναδέλφους που προβληματίζονται με την κατάσταση αυτή που βιώνουμε καθημερινά, να μην αποδεχτούν τη λογική του «τίποτα δε γίνεται». Χρειάζεται συσπείρωση στο Σύλλογο και να συνειδητοποιήσουμε ότι η δύναμη μας βρίσκεται στην οργάνωση και στην ενότητά μας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.