Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Δικάσιμος της 11ης Φεβρουαρίου 2016 για τα 176 Ε - ΣΕΠΕ Λιβαδειάς

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι 
 σας ενημερώνουμε ότι η δικάσιμος της 11ης Φεβρουαρίου 2016 
για τα 176 Ε θα αναβληθεί λόγω αποχής των δικηγόρων.Θα προσδιοριστεί νέα ημερομηνία δικασίμου για την παραπάνω υπόθεση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο

Επισυνάπτουμε το έγγραφο του Δικηγόρου Θ.Παλαιολόγου προς ενημέρωσή σας.


Προς: Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφέρειας Λιβαδειάς και μέλη του

Λιβαδειά, 01-02-2016

Κυρίες και Κύριοι

      Αναφορικά με τη δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος των 176 ευρώ σας αναφέρω τα παρακάτω:
      Με την πολύ πρόσφατη νομολογία του, η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέρριψε αγωγές δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων που διεκδικούσαν αναδρομικά το επίδομα των 176 ευρώ, ανατρέποντας την έως τώρα νομολογία (Αποφ. 16 και 17/2015 Ολομ. ΑΠ). Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ευθυγραμμίζεται έτσι με την κρίση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, που με την υπ’ αριθμ. 95/2013 απόφαση του έκρινε ομοίως.
Σύμφωνα με το σκεπτικό και των δύο Ανωτάτων Δικαστηρίων η μη χορήγηση του επιδόματος των 176 ευρώ και σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων δεν παραβιάζει το Σύνταγμα και την αρχή της ισότητας ενώ δεν αποτελεί δυσμενή διακριτική μεταχείριση τους όταν έχουν άλλες πρόσθετες παροχές, τυχόν δε μη νόμιμη χορήγηση σε κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων δε δημιουργεί υποχρέωση στην Πολιτεία να επεκτείνει μία παράνομη δράση και αλλού.
      Όσον αφορά ειδικότερα εκπαιδευτικούς έχει εκδοθεί η υπ’ αριθμ. 161/2014 απόφαση του Διοικ. Εφ. Πειραιά καθώς επίσης και σωρεία αποφάσεων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς, οι οποίες είναι εξίσου απορριπτικές.
     Με βάση τις αποφάσεις αυτές τόσο τα Διοικητικά όσο και τα Πολιτικά δικαστήρια της χώρας απορρίπτουν ήδη τις αγωγές που εκκρεμούν, επιδικάζοντας πιθανώς και δικαστική δαπάνη σε βάρος των εναγόντων. 
      Ύστερα από τη νομολογιακή εξέλιξη των Ολομελειών και των δύο Ανωτάτων Δικαστηρίων κρίνεται ότι η δικαστική διεκδίκηση του επιδόματος των 176 ευρώ δεν θα ευδοκιμήσει.
      Κατόπιν τούτου με δεδομένη την καθολική απόρριψη αναλόγων υποθέσεων από τα Δικαστήρια όλων των βαθμών αφενός και τον κίνδυνο επιβολής δικαστικής δαπάνης αφετέρου, κρίνεται σκόπιμη η μη παράσταση ενώπιων του Διοικητικού Πρωτοδικείου κατά την δικάσιμο της 11-02-2016.
      Εν τούτοις, εάν κάποιος εξ Υμών επιθυμεί παρά την ανωτέρω εισήγησή μου, τη συζήτηση της αγωγής, θα πρέπει να επικοινωνήσει μαζί μου το αργότερο μέχρι την Τρίτη 09-02-2016.

Μετά τιμής,
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΘ. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΣ
                 ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ
ΠΛΑΤ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΩΣ 1
ΛΙΒΑΔΕΙΑ
ΤΗΛ: 2261081876
  Παλαιολόγος Θεόδωρος



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.