Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Κοινό Δελτίο Τύπου ΣΕΠΕ Λιβαδειάς και ΕΛΜΕ Βοιωτίας



Λιβαδειά 26 Απριλίου 2016  
          
Στις 21 Απριλίου 2016, την Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λιβαδειάς στις δύο διευθύνσεις εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Βοιωτίας - κατά τις 14:00 & 15:00 αντίστοιχα.   Συμμετείχε πλήθος εκπαιδευτικών εναντίον των προτάσεων του Υπουργού Παιδείας για αλλαγή του συστήματος πρόσληψης  αναπληρωτών  κατά τη σχολική χρονιά 2016-2017 και εναντίον της αντι-εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης γενικότερα.
Οι εκπαιδευτικοί δάσκαλοι και καθηγητές κατέθεσαν στους δύο διευθυντές εκπαίδευσης του νομού,  το διεκδικητικό πλαίσιο της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, το οποίο σε γενικές γραμμές απαιτεί μαζικούς διορισμούς, κατάργηση του ν.3848/10, απόσυρση των προτάσεων του Υπουργείου για το σύστημα προσλήψεων αναπληρωτών και σύστημα διορισμών σύμφωνα με τις θέσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Ζήτησαν επιπλέον από τους δύο διευθυντές εκπαίδευσης να μεταφέρουν στην Περιφερειακή Δ/νση Στ. Ελλάδας και στο Υπουργείο Παιδείας  τα αιτήματα των δύο κλάδων και οι ίδιοι να υποστηρίξουν τις κλαδικές θέσεις.
Οι  εκπαιδευτικοί της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης με κοινό αγώνα συνεχίζουν να υπερασπίζονται το δημόσιο και δωρεάν σχολείο, να αγωνίζονται για μόνιμη και σταθερή εργασία. Ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται διαλύοντας την παιδεία, τα κοινωνικά αγαθά και τις ζωές των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.