Τρίτη, 17 Μαΐου 2016

Δελτίου Τύπου της ΑΔΕΔΥ για τις εξελίξεις στην Εκπαίδευση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ
Να αποσυρθούν ΤΩΡΑ οι ρυθμίσεις Φίλη για την Εκπαίδευση -  Κανείς αναπληρωτής χωρίς δουλειά του χρόνου
 
Οι τελευταίες ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, στα θέματα της εκπαίδευσης (ολοήμερα, νηπιαγωγεία, ειδική αγωγή κ.λπ.) χωρίς μάλιστα κανένα διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα έχουν ως αποτέλεσμα, πέραν των άλλων, 7.000 – 10.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί Π.Ε. και Δ.Ε. που εργάζονται φέτος να οδηγηθούν την επόμενη χρονιά στην ανεργία και ένας σημαντικός αριθμός μόνιμων εκπαιδευτικών να τεθεί σε κατάσταση υπεραριθμίας και κινητικότητας.
Ο Υπουργός Παιδείας, όχι μόνο δεν πραγματοποιεί ούτε έναν μόνιμο διορισμό από τους 20.000 που είχε υποσχεθεί, για τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν, αλλά με τις ρυθμίσεις που ψήφισε, μειώνει τον αριθμό των αναπληρωτών για την επόμενη χρονιά από 40 – 50%.
Στο αμέσως προσεχές διάστημα, η υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, η μη πραγματοποίηση μόνιμων διορισμών για μια ακόμα χρονιά και η παραπέρα ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας θα υποβαθμίσουν τόσο τη ζωή των εκπαιδευτικών όσο και το ήδη υποβαθμισμένο Δημόσιο σχολείο.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
· Ζητά την κάλυψη όλων των οργανικών κενών με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.
· Καλεί τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων να αποσύρει άμεσα τις ρυθμίσεις για τα ολοήμερα, τα νηπιαγωγεία και την ειδική αγωγή.
· Κανείς αναπληρωτής που εργάζεται φέτος να μην μείνει άνεργος του χρόνου.
 
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.