Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Πρωτομαγιά 2017: κοινή παρέμβαση ΣΕΠΕ Λιβαδειάς και ΕΛΜΕ Βοιωτίας στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς

Η Εργατική Πρωτομαγιά, το νόημα, o συμβολισμός της ως ημέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες και τις θυσίες της Εργατικής Τάξης και οι Αξίες της παραμένουν ζωντανές και επίκαιρες.
Μετά από 7 χρόνια εφαρμογής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας των μνημονίων η επίθεση κατά των εργαζομένων συνεχίζεται. Οι βασικές κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους (παιδεία – υγεία - κοινωνική ασφάλιση) βρίσκονται σε συστηματική αμφισβήτηση.
Σήμερα, όλοι και όλες μας, γνωρίζουμε την κατάσταση που βρίσκεται η Κοινωνία και η Πατρίδα μας. Μια πολυδιάστατη κρίση οικονομική και πολιτική, αξιακή, πολιτιστική και μορφωτική εκφράστηκε βίαια με την οικονομική χρεοκοπία της χώρας και τις επιπτώσεις των μνημονίων. Στο δημόσιο πολιτικό βίο δεν παρουσιάσθηκε κανένα σοβαρό και αξιόπιστο σχέδιο διεξόδου από την κρίση και αποφυγής της αποικιοποίησης της εθνικής οικονομίας, της φτωχοποίησης της κοινωνίας και της υποχώρησης του βιοτικού μας επιπέδου. Σήμερα γνωρίζουμε ότι οι «μαγικές λύσεις» δεν υπάρχουν και οι ιδεοληπτικές προσεγγίσεις δεν προσφέρουν. 
Οι δεσμεύσεις για 751€ κατώτατο μισθό, 12000€ αφορολόγητο, για προστασία της πρώτης κατοικίας και κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη (προσεχώς ενεργοποιούνται για πρώτη φορά οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας), η διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων αγαθών (λιμάνια, αεροδρόμια, σιδηρόδρομος, νερό, ενέργεια) και μια άλλη σειρά διακηρύξεων αποδείχτηκαν ακάλυπτες επιταγές πολιτικής αυταπάτης (κατά την καλύτερη εκδοχή) ή πολιτικής απάτης. 
Ο χώρος της Παιδείας εξακολουθεί να υποχρηματοδοτείται και να υποβαθμίζεται. Το Δημόσιο Σχολείο παρέχει ολοένα και λιγότερα μορφωτικά αγαθά. 
Γίνεται μικρότερο, φθηνότερο, ευκολότερο και λιγότερο επιστημονικό, υπηρετώντας συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση την Εκπαίδευση της Αμάθειας.
Τα Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Λιβαδειάς απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους - μισθωτούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, στους αγρότες, τη νεολαία, τους ελεύθερους επαγγελματίες, σε κάθε πολίτη και σε όλα τα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται απ’ τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ και τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της βαρβαρότητας. Κάλεσμα συγκρότησης μετώπου ΕΝΟΤΗΤΑΣ, ΑΓΩΝΑ, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των αντιλαϊκών – αντεργατικών πολιτικών και των ανθρωποκτόνων μνημονίων που διαλύουν την Πατρίδα και την Κοινωνία.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ενωμένοι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο υπεράσπισης της εθνικής κυριαρχίας, των κοινωνικών αγαθών και των δημοκρατικών κατακτήσεων.
Είναι μια πορεία δύσκολη που όμως είναι ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ για να υπερασπίσουμε τις ζωές μας, τις κατακτήσεις του κοινωνικού κράτους και την Πρόοδο. 
Ας κρατήσουμε λοιπόν με την ενότητα και τους αγώνες μας ζωντανό το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.