Πέμπτη, 2 Νοεμβρίου 2017

ΣΕΠΕ Λιβαδειάς: Διαβίβαση ερωτήματος στη Νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ

Λιβαδειά, 02/11/2017
ΑΠ    180

Προς Δ.Σ. της ΔΟΕ

Θέμα:   ‹‹Διαβίβαση ερωτήματος στη Νομική Σύμβουλο της ΔΟΕ››

To Π.Δ. 79/2017, άρθρο 11Α, παρ. 16 αναφέρει:
"... ιβ) Η ώρα της σίτισης-χαλάρωσης εντάσσεται στην παιδαγωγική διαδικασία και θεωρείται ως διδακτική ώρα για τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι ορίζονται με σχετική πράξη του Συλλόγου Διδασκόντων ως υπεύθυνοι Ολοήμερου Προγράμματος τη συγκεκριμένη ημέρα καθώς και για τους εκπαιδευτικούς που αναλαμβάνουν την επίβλεψη της διαδικασίας σίτισης των μαθητών και διδάσκουν την επόμενη 2η ώρα του Ολοήμερου Προγράμματος".
Η εγκύκλιος του Υπ. Παιδείας 184795/Δ1/30-10-2017, αναφέρει:
"... 3. Αναφορικά με την ώρα της σίτισης – χαλάρωσης ισχύει η περ. ιβ) της παρ. 16 του άρθρου 11Α του ΠΔ 79/2017 (ΦΕΚ 109Β).  Σε κάθε περίπτωση, η ώρα της σίτισης - χαλάρωσης θεωρείται ως διδακτική ώρα για τον υπεύθυνο του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος υποχρεωτικά παρευρίσκεται και εποπτεύει τη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι ο αριθμός των εκπαιδευτικών, συμπεριλαμβανομένου και του υπεύθυνου του Ολοήμερου Προγράμματος, για τους οποίους η ώρα της σίτισης - χαλάρωσης θεωρείται διδακτική δεν υπερβαίνει τον αριθμό των λειτουργούντων τμημάτων της 2ης διδακτικής ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος."
Η ανωτέρω εγκύκλιος που δεν ερμηνεύει ούτε διευκρινίζει τη σχετική ρύθμιση του Π.Δ.79, αλλά την αναιρεί και τροποποιεί το περιεχόμενο της, είναι νόμιμη και εφαρμοστέα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.