Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ: Συγχώνευση Παιδαγωγικού Τμήματος Παν/μίου Πάτρας και Κοινωνικής Εργασίας ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή το σχέδιο συγχώνευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την από 17/4/2019 ανακοίνωση της ΔΟΕ για το «ακαδημαϊκό και επιστημονικό έγκλημα» που συντελείται με το σχέδιο συγχώνευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εκφράζει την πλήρη στήριξη της στο αίτημα της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας για άμεση απόσυρση της ρύθμισης για τη συγχώνευση, η οποία οδηγεί:
  • Σε σύγχυση των επιστημονικών πεδίων των τμημάτων.
  • Σε ανακατατάξεις με αρνητικό πρόσημο ως προς τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.
  • Στο άνοιγμα επικίνδυνων δρόμων για το μέλλον των παιδαγωγικών τμημάτων, των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων τους, των επαγγελματικών  δικαιωμάτων των εν ενεργεία δασκάλων, αλλά και τη δομή και του προσανατολισμού του Δημοτικού Σχολείου.
Αλήθεια, τι άλλαξε, επιστημονικά, από την ομόφωνη απόφαση του Π.Τ.Δ.Ε. Πάτρας το οποίο τοποθετούμενο για τις συνενώσεις ΑΕΙ/ΤΕΙ, υπογράμμιζε: «Το Π.Τ.Δ.Ε., ομόφωνα, και επί της αρχής είναι αντίθετο με το σχέδιο απορρόφησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας από το Πανεπιστήμιο και εξουσιοδοτεί τον Πρόεδρο να καταψηφίσει τη σχετική πρόταση στη Σύγκλητο»; Πότε αλήθεια ήταν επιστημονικά τεκμηριωμένη η πρότασή του; Τότε που, ομόφωνα, αρνούνταν τη συγχώνευση ή τώρα που τάσσεται υπέρ με το σκεπτικό ότι τα Π.Τ. «έχουν κλείσει τον κύκλο τους»;
Ο Υπουργός Παιδείας, ο οποίος, αφού απέτυχε, μετά τη γενική κατακραυγή, να διαλύσει το ΕΑΠ ΤΩΡΑ επιχειρεί να υποβαθμίσει, να απαξιώσει και να αλλάξει τη φυσιογνωμία των Παιδαγωγικών Τμημάτων για την ίδρυση των οποίων αγωνίστηκαν πάνω από 60 χρόνια οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ύστερα από τα παραπάνω, η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.:
1.     Στηρίζει την παράσταση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιεί σήμερα, Πέμπτη 18 Απριλίου 2019, το Δ.Σ. της ΔΟΕ στο Παιδαγωγικό Τμήμα της Πάτρας, με στόχο την αλλαγή στάσης του Τμήματος στο θέμα της συγχώνευσης.
2.     Καλεί τον Υπουργό Παιδείας να αποσύρει άμεσα τη ρύθμιση για τη συγχώνευση του Π.Τ.Δ.Ε. Πάτρας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και τη μετονομασία του σε Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και της Κοινωνικής Εργασίας.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.