Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ανακοίνωση ΣΕΠΕ Λιβαδειάς



Λιβαδειά, 5-12-2014
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Εκτός έδρας μετακίνηση και αποζημίωση εκπαιδευτικών κατά τη διοργάνωση ενημερωτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων από τους Σχολικούς Συμβούλους» 

Σας υπενθυμίζουμε σχετικά με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών σε σεμινάρια που πραγματοποιούνται κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο σε τόπο εκτός του Δήμου όπου ανήκει η σχολική μονάδα που υπηρετούν (εκτός έδρας μετακίνηση):
  • η νόμιμη εκτός έδρας μετακίνηση κάθε εκπαιδευτικού, εκτός έδρας του Δήμου όπου ανήκει η σχολική μονάδα που υπηρετεί, προϋποθέτει την εκ των προτέρων εντολή μετακίνησης από την προϊστάμενη αρχή (Δ/νση Π.Ε. Βοιωτίας) και επιπρόσθετα απαιτείται η έγκριση της οικονομικής δαπάνης μετακίνησης του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού, για χρηματική αποζημίωσή του εκτός έδρας, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2685/18-2-1999 (ΦΕΚ 35/Α') και τις σχετικές κοινές υπουργικές αποφάσεις Υπουργών Παιδείας και Οικονομικών,
  • η έγκριση διοργάνωσης των ενημερωτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων των Σχολικών Συμβούλων από την Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας  ΔΕΝ συνιστά εντολή μετακίνησης του εκπαιδευτικού,
  •   η οποιαδήποτε μετακίνηση εκπαιδευτικού εκτός έδρας χωρίς την προβλεπόμενη εκ των προτέρων εντολή μετακίνησης είναι παράνομη.
Επιπρόσθετα, η νομοθεσία δεν αναγνωρίζει στον εκπαιδευτικό εργασιακά δικαιώματα ή αποζημίωση από το Δημόσιο σε περίπτωση τέτοιων παράνομων εκτός έδρας μετακινήσεων ή κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος στον χρόνο της εργασίας αυτής.

Κατά συνέπεια, η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα σεμινάρια αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ. Οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ΜΟΝΟ εθελοντικά και με δική τους ευθύνη:
  • δεν μπορούν να διεκδικήσουν εκ των υστέρων αποζημίωση εκτός έδρας οδοιπορικών,
  • δεν καλύπτονται υπηρεσιακά σε περίπτωση ατυχήματος.
Οι εκπαιδευτικοί που δεν συμμετέχουν στα σεμινάρια αυτά βρίσκονται στην υπηρεσία τους κατά το νόμιμο εργασιακό τους ωράριο.

Ενώ αποτελούν ΠΡΟΚΛΗΣΗ τα υπέρογκα ποσά που δαπανώνται από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την εφαρμογή της αξιολόγησης και ο Πρόεδρος του ΙΕΠ διευκρίνισε σε σχετική ερώτηση της ΔΟΕ πως “πρόκειται, κυρίως, για τα έξοδα Διευθυντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων που μετακινούνται για τα σεμινάρια της αξιολόγησης” (ανακοίνωση ΔΟΕ, 2/12/2014)[1], ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ την ίδια στιγμή και στην παρούσα οικονομική συγκυρία οι εκπαιδευτικοί να αναλαμβάνουν οι ίδιοι την οικονομική επιβάρυνση της επιμόρφωσής τους και μάλιστα με παράνομο τρόπο.  

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. περιφέρειας Λιβαδειάς θα προασπίσει τα συμφέροντα των μελών του με κάθε νόμιμο τρόπο. Σε περίπτωση συνέχισης ενημερωτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων από τους Σχολικούς Συμβούλους με παραβίαση της εργατικής και εκπαιδευτικής νομοθεσίας θα προβεί σε δημόσια καταγγελία και μέσω της ΔΟΕ σε αναζήτηση ευθυνών.  

[1]Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου της σχολικής μονάδας - Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης: Προϋπολογισμός:  €7.200.000.
Προκαταρκτικές Ενέργειες για την Εφαρμογή Συστήματος Αξιολόγησης: Προϋπολογισμός €1.490.000. Ανακοίνωση ΔΟΕ, 2/12/2014.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.