Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

“Καθυστέρηση υπηρεσιακών μεταβολών έτους 2015”

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
 Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ-ΒΟΙΩΤΙΑΣ
Λιβαδειά, 12-05-2015


ΨΗΦΙΣΜΑ
“Καθυστέρηση υπηρεσιακών μεταβολών έτους 2015

            Σύμφωνα με το Π.Δ. 50/96 για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών, θα έπρεπε τα ΠΥΣΠΕ μέχρι 15/02/2015 να αποστείλουν πίνακες οργανικών κενών ανά κλάδο και περιοχή μετάθεσης στο Υπουργείο και θα έπρεπε το ΚΥΣΠΕ να συνεδριάσει και να αποφασίσει μέχρι την 31η Μαρτίου 2015 για τις μεταθέσεις από περιοχή σε περιοχή.

            Τίποτε από όλα αυτά δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα (με εξαίρεση την έναρξη διαδικασίας σύστασης οργανικών θέσεων ειδικοτήτων που έγινε μόλις σήμερα), με αποτέλεσμα την καθυστέρηση των μεταθέσεων του έτους 2015 και αλυσιδωτές επιπτώσεις σε όλες τις υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές (αμοιβαίες μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, διορισμοί).  Με την επισήμανση ότι οι αιτήσεις μετάθεσης φέτος υποβλήθηκαν κανονικά (μήνα Νοέμβρη), όπως προβλέπει το Π.Δ. 50/96, καμιά περαιτέρω καθυστέρηση δεν δικαιολογείται.

            Η ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών έχει καθοριστικό ρόλο στην έγκαιρη στελέχωση και την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων με την έναρξη της σχολικής χρονιάς αλλά και απαλλάσσει τους συναδέλφους μας από την ανασφάλεια και το εργασιακό άγχος.

            Καλούμε το Υπουργείο να επιταχύνει άμεσα τις διαδικασίες υλοποίησης των υπηρεσιακών, σεβόμενο τον οικογενειακό προγραμματισμό και την ψυχολογία χιλιάδων εκπαιδευτικών και να μην επαναλάβει τις περσινές αδικαιολόγητες καθυστερήσεις !!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.