Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Ενημερωτικό δελτίο για την έκτακτη συνάντηση του προεδρείου του Δ.Σ. ΣΕΠΕ Λιβαδειάς με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας

 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 
Την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 14.30΄ πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση του προεδρείου του Δ.Σ. ΣΕΠΕ Λιβαδειάς με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Παλιαλέξη Ηλία στο Διοικητήριο Βοιωτίας (Λιβαδειά) με αφορμή την πρόσφατη επιστολή μας (αρ.321/1-12-2014) για την παραβίαση του θεσμικού πλαισίου και της νομοθεσίας κατά τη διοργάνωση ενημερωτικών και επιμορφωτικών συναντήσεων και συσκέψεων (σεμιναρίων) από τους Σχολικούς Συμβούλους σε ότι αφορά το νόμιμο εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών και την εκτός έδρας μετακίνηση  και αποζημίωσή τους.
Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν  οι  θέσεις του ΣΕΠΕ Λιβαδειάς:
1.      Η έγκριση διοργάνωσης ενημερωτικών και επιμορφωτικών σεμιναρίων των Σχολικών Συμβούλων από την Περιφ. Δ/νση Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδας  δε συνιστά εντολή μετακίνησης του εκπαιδευτικού.
2.      Η εκ των προτέρων έκδοση εντολή μετακίνησης από την προϊστάμενη αρχή και επιπρόσθετα η έγκριση της οικονομικής δαπάνης μετακίνησης είναι προϋποθέσεις για τη νόμιμη εκτός έδρας μετακίνηση κάθε εκπαιδευτικού.
3.    Οι εκπαιδευτικοί που δεν συμμετέχουν στα ανωτέρω σεμινάρια βρίσκονται στην υπηρεσία τους κατά το νόμιμο εργασιακό τους ωράριο.
Ο Περιφερειακός Διευθυντής μας ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει τη συνδρομή των  νομικών συμβούλων του ΥΠΑΙΘ για την παροχή διευκρινίσεων ως προς το πλαίσιο πραγματοποίησης των σεμιναρίων αυτών.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΑΡΑΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.